عادت کردن به خوب بودن
خوانش کتاب «هفت عادت مردمان موثر»
خوانش کتاب «هفت عادت مردمان موثر»
استفان کاوی در آمریکا به دنیا آمد. لیسانس را از دانشگاه یوتا، فوق لیسانس را در رشته مدیریت بازرگانی از دانشگاه هاروارد و دکترا را از دانشگاه یانگ اخذ کرد. در همان دانشگاه سالها به تدریس در زمینه مدیریت کسب و کار و رفتار سازمانی اشتغال داشت. هنگام حضور در دانشگاه هاروارد به شدت به جنبههای انسانی سازمانها علاقهمند شد و در آن زمینه به فعالیت پرداخت. پس از آن، خودش موسسهای به نام «کانون بینالمللی رهبری کاوی» تأسیس و فعالیتهای وسیعی را به عنوان مدرس و مشاور در بیش از نیمی از ۵۰۰ شرکت موفق در آمریکا آغاز کرد. کاوی مقالات بسیاری در زمینه رهبری، کارایی فردی و سازمانی و روابط خانوادگی و اجتماعی تألیف کرده است.
او سخنران زبردست و نویسندهی برجستهای است که همواره کتابهایش درصدر پرفروشترین کتابهای مدیریتی قرار گرفته و به زبانهای مختلف منتشر شده است. او آموزش مدیران شرکتها را در همه سطوح وجههی همت خود قرار داده و تاکنون جوایز متعدد و چندین دکترای افتخاری کسب کرده است. کتاب هفت عادت مردمان مؤثر او شهرت جهانی دارد و تاکنون به ۴۰ زبان زنده دنیا ترجمه و در بیش از ۱۵ میلیون نسخه در ۷۰ کشور به فروش رفته است. این کتاب بیش از ۱۰ سال در فهرست پرفروشترین کتابهای جهان قرار داشت. مجله فوربس در سال ۲۰۰۲ کتاب هفت عادت را یکی از ۱۰ کتاب مؤثر مدیریتی در قرن بیستم معرفی کرده است. در سال ۱۹۹۶ مجله تایم او را به عنوان یکی از ۲۵ آمریکایی تاثیرگذار عنوان کرده است. کتاب هفت عادت به نکات ظریفی میپردازد و نیازهای باطنی انسان را پاسخ میگوید.
درباره کتاب
آنچه باعث میشود مطالب کتاب اینقدر اساسی و عمیق باشند این است که دکتر کاوی بجای آنکه مانند پژوهشگران 60، 70 سال اخیر، به تحقیق در مورد رفتارهایی بپردازد که ظاهراً باعث موفقیت میشوند (او آنها را اخلاقیات شخصیت مینامد)، به عاداتی (اخلاقیات منش) میپردازد که شخص را از درون دگرگون میکند و از او فردی میسازد که میتواند به موفقیت واقعی و بادوام برسد. در واقع کاوی نشان میدهد؛ موفقیت واقعی از درون انسان آغاز میشود و اگر درون فرد موفق نباشد، هر قدر هم رفتارهای افراد موفق را تقلید کند باز هم نخواهد توانست به موفقیت دلخواه برسد. این هفت عادت مردمان موفق عبارتاند از:
این کتاب به خواننده درک و بینش جدیدی در مورد رفتارها و عادتها میدهد و او را آگاه میسازد که این خود اوست که تصمیم میگیرد به شرایط چگونه پاسخ دهد و با این کار قدرتمندانه بر شرایط تأثیر میگذارد. این کتاب به صورتی بسیار واضح و قدم به قدم نشان میدهد چگونه میتوانید شخصیت و منش خود را برای رسیدن به موفقیت تربیت و آماده کنیم.
خیلی خوب! در دنباله بحث کتاب خواندن و به اشتراک گذاشتن آن و در پی معرفی استفان کاوی و کتاب «هفت عادت مردمان مؤثر» ایشان در اینجا میپردازم به خود کتاب به همان روشی که ذکر آن رفت.
هفت عادت مردمان مؤثر / مؤلف استفان کاوی؛ مترجم محمدرضا آل یاسین – تهران: هامون، 1393
مقدمه مترجم
«پیروزی مانند شکست یک عادت است و موفقیت و شادمانی واقعی و پایدار زمانی حاصل میشود که رشتهای از الگوهای کامل را بیوقفه به کار گیریم و با درونی کردن آن، بنیان عادتهای تازه را بنا نهیم» ص 8
بخش اول ـ برداشتها و اصول
«در این جهان هیچ تعالی راستینی وجود ندارد که بتوان آن را از درست زیستن جدا کرد.»
دیوید استار جردن David Starr Jordan ص 11
***
در گذشته همه مطالب برپایه و اساس موفقیت بر موضوعی متمرکز شده است که میتوان آن را «اخلاقیات منش» خواند: ویژگیهایی مانند درستی، تواضع، وفاداری، خویشتنداری، شهامت، صبر، سختکوشی، سادگی، فروتنی و قانون طلایی؛ آنچه برای خود نمیپسندی برای دیگران نیز نپسند.
اما بلافاصله بعد از جنگ جهانی اول، نگرش اصلی نسبت به موفقیت از اخلاقیات منش به چیزی تغییر کرد که میتوان آن را «اخلاقیات شخصیت» نامید. یعنی موفقیت به کنشی مربوط به شخصیت تبدیل شد: به تصوری که عموم از شخص دارند، گرایشها و رفتارها، مهارتها و فنونی که به فرآیندهای ارتباط انسانی جلا میدهد.
این اخلاقیات شخصیت اساساً دو شیوه داشت: یکی از فنون روابط انسانی و روابط عمومی، و دیگری گرایش ذهنی مثبت.
***
احساس ارزشمندی ما به رفتار «شایسته» فرزندانمان بستگی نداشته باشد. ص 18
***
[فرزندم] لزومی ندارد از تو حمایت کنیم، چون خودت اساساً خوبی و اشکالی نداری. ص 18
***
من و ساندرا معتقدیم؛ توفیقهای چشمگیر اجتماعی اخیر پسرمان بیش از آن که پاداشهای اجتماعی باشد، نمایانگر احساس سرشاری و خشنودی از خود است. ص ۱۹
***
تمرکز بر تکنیک، مانند درس خواندن شب امتحان است. شاید آنگاه از عهده آن بر آیید، حتی شاید نمره خوبی بگیرید، اما اگر به صورت مداوم و مستمر بهای آن را نپردازید، هیچگاه بر آن موضوع یا آن درس تسلط نخواهید یافت و ذهنی تعلیم یافته را نیز به دست نخواهید آورد. ص 20
«آکادمی توانش با گرد هم آوردن صاحب نظرانی از حوزه های مختلف دانش، که بینشی عمیق در رشته خود و ذهنی پویا در فهم تحول دارند، تلاش می کند درک بهتری نسبت به آینده پیش رو داشته باشند و با شناسایی عوامل تحول، راهکارهای میان رشته ای جهت توسعه ی مهارت های زندگی لازم برای کامیابی در آینده را در دوران عدم قطعیت، در اختیار عموم علاقمند بگذارد.»
محسن ترابی کمال هستم. دانش آموخته ی رشته مدیریت. تلاش کرده ام در مسیر ایجاد یک دیدگاه میان رشته ای، راهبر مهارت های زندگی شغلی آینده باشم.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟نظری بدهید!